Een unieke, educatieve app voor kinderen

“Positiviteit en groei”, “geen oordeel of moraal” en “eigen inbreng”. Dit zijn enkele ‘wonder waarden’ van de ‘KLOMP! Kids’-app. Onze meest recente game die we hebben ontwikkeld in opdracht van de Rotterdamse animatie en productie studio KLOMP!.

Enkele maanden geleden kwam Lana Topalovic, eigenaar van de studio naar ons toe met de vraag: “Kunnen jullie voor ons een educatieve app bouwen waarin kinderen leren over onderwerpen die op school te weinig aandacht krijgen? Het moet echt iets unieks worden!”.

We waren onder de indruk van het gepassioneerde verhaal van Lana. En we zagen direct de overeenkomst met onze missie om spelenderwijs leren de norm te maken. 

Ze vertelde over een app met een karakter genaamd Ginger. In de game gaat ieder kind op zoek naar zijn of haar waarheid binnen zes werelden: 

  • Lichaam, omdat het je eigen huisje is.
  • Voeding, zodat je huisje stevig blijft staan.
  • Ziel, zodat je weet wie je bent.
  • Wereld, omdat we allemaal verbonden zijn.
  • Ondernemen, zodat je dromen waarmaakt.
  • Creatie, omdat je uniek en vrij bent.

Samen gingen we aan de slag om iets bijzonders te maken. Bijvoorbeeld een opdracht waarbij kinderen een foto kunnen nemen of een geluidsopname kunnen maken die in hun persoonlijke dagboekje terecht komt. 

Ook stimuleert de app om van het scherm af te komen en in de echte wereld dingen te ontdekken.

LeerPlus

KLOMP! heeft voor deze app alle tekeningen en video’s zelf met de hand gemaakt. Daarnaast hebben ze de content ook zelf in de game geplaatst. Dit is mogelijk gemaakt door gebruik te maken van ons product ‘LeerPlus‘. 

Met LeerPlus staat het toevoegen en aanpassen van content volledig los van het technisch bouwen van de app. De komende weken en maanden gaat Lana daarom samen met haar team de app nog verder aanvullen met leuke video’s, tekeningen, muziek, geluid en opdrachten. Hier hebben ze ons niet per se voor nodig, maar we zijn natuurlijk beschikbaar voor support en overleg.

We raden daarom iedereen aan om de game KLOMP! Kids te downloaden en samen met je zoon, dochter, neef, nicht te gaan spelen en de werelden te ontdekken!

De app is beschikbaar op iOS app store en de Google play store.

blankblank

Klomp kids app

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.