https://www.youtube.com/watch?v=C1q6EdNf_ko
Gamestudio voor serious games en gamification

Over ons

Van jongs af aan hebben de co-founders Bas en Olivier al een passie voor het maken van games. Wat kun je van games leren? Hoe maak je ze écht leuk om te spelen? Kunnen we ze inzetten voor een goed doel?
Bij Game Tailors zijn we leergierig en genieten we van het hele proces – van begin tot eind – van het maken van een game. Weinig oplossingen vereisen zoveel verschillende disciplines, en dat maakt werken aan games voor ons juist zo bevredigend en veelzijdig. Elk project heeft weer andere doelen en vereist soms een heel andere aanpak. We leren elke keer weer nieuwe inzichten en vaardigheden. Super vet!

Onze krachten 💪

We onderscheiden ons in de gedrevenheid om mee te denken en mooi afgewerkte oplossingen op maat te leveren die een bijzondere ervaring bieden aan de eindgebruikers. In de kern ligt daarin het opdoen van domeinkennis voor ieder project en het gebruik van gedragswetenschappen om de motivaties van de eindgebruikers te stimuleren. Onze passie voor gebruiksvriendelijkheid en schoonheid is de kers op de taart.

Ervaring met 👨‍🎓

2D, 3D, VR, AR, XR, Unity, Animatie, UX design, UI design, Motivatie design, Game design, Grafisch ontwerp, Project management, Scrum, Co-design
Onze partners
onze knappe koppen

De gezichten achter Game Tailors 😄

Wij zijn stiekem ook maar mensen! 🖐

Co-founder

Olivier Hokke 🌿

“Sinds mijn tienerjaren ben ik al heel ondernemend geweest en heb ik vele creatieve en technische hobbies onderhouden. Dat ging heel soms wel ten koste van een sociaal leven (tjah, je bent een nerd of je bent het niet 🤓), maar dat is inmiddels helemaal rechtgetrokken. Ik ontmoette Bas op onze master op TU Delft. Het klikte direct, omdat we elkaar aanvullen en dezelfde passies delen: games maken, en de wereld helpen! Mijn krachten liggen aan de voorkant van elk product: de effectiviteit, het ontwerp, en de ervaring.”
Opleiding
TU Delft, Master Computer Science; Computer Graphics
Skills
C#, C++, Java, Javascript, SQL, PHP, Python, Angular, Unity, 3ds Max, Maya, Photoshop, XD, Premiere Pro, After Effects, Ableton, MS Office, Google Docs, Rocket League
Rollen
Game developer, Game design, Business developer, Web developer, UX design, Graphic design, Audio design, Animator, Project Management, Concept developer, Office clown
Co-founder

Bas Dado 🌿

“Vanaf het moment dat ik de eerste DOS computer van mijn vader kreeg als tiener, werd ik geobsedeerd door programmeren. Ik begon al snel met het maken van applicaties en (serious) games, bijvoorbeeld om de woordenlijstjes te leren voor Frans. De studie Computer Science aan de TU Delft was daarom voor mij een logische keuze. Ik ben graag bezig met het achterliggende programmeerwerk van een game: zorgen dat het doet wat het moet doen, veilig is, onderhoudbaar is, en zo min mogelijk bugs bevat.”
Opleiding
TU Delft, Master Computer Science; Computer Graphics
Skills
C#, C++, Java, Javascript, SQL, PHP, Python, Angular, Kotlin, Linux, Bash, Unity, MS Office, Google Docs, Choking on tea
Rollen
Game developer, Full-stack developer, Business developer, Project Management, Web security, Absolute server magician
Game developer

Christian Knaapen 🌿

“Sinds het begin van de middelbare heb ik naast mijn opleiding games gemaakt, waarbij ik vaak hele zomers besteedde aan game-projecten. Zo heb ik een inmiddels heel populaire Minecraft mod gemaakt, en een 3D achtbaan bouwer. Mijn interesse ligt in de creatieve en ontdekkingsaspecten van games. Binnen Game Tailors ben ik de connectie tussen hardcore code en de voorkant van elk spel. Ik zorg ervoor dat wat ik maak niet alleen functioneel is, maar er ook mooi uit ziet.”
Opleiding
Utrecht Universiteit, Master Game and Media Technology
TU Eindhoven, Bachelor Technische Informatica
Skills
C#, Java, C++, Javascript, Angular, Lua, PHP, Unity, Unreal, MS Office, Google Docs, Minecraft
Rollen
Game developer, Game design, Web developer, UX design, Concept developer, Hero
Samen staan we sterk!

Onze partners in crime 😍

Samen kunnen we meer, we vullen elkaar aan, en vormen een groter team waar nodig. Ze zijn een steun bij tegenslag, een inspiratie voor ideevorming, en een super gezellige aanwinst bij een spellenavond.

Serious games

Gamelab

Het Gamelab van de TU Delft is een zeer belangrijke partner voor ons. Niet alleen zijn we goede vrienden, maar zij hebben ons zaadje gepland. Nu nog werken we heel goed samen, we hebben vertrouwen in elkaars competenties en onze brainstorm sessies zijn altijd enorm inspirerend. Dankjewel, Gamelab!

Wat is het Gamelab?

Bij Gamelab ontwikkelen ze wetenschappelijk gedreven simulatiegames, simulaties en spelsystemen met een onderzoeksdoel. Samen met Delftse onderzoekers, promovendi, studenten, en vaak met externe partners, ontwikkelt het Gamelab volwassen prototypes die zowel analoge als digitale games kunnen zijn. Deze kunnen doelen hebben zoals leren, beleidsvorming, ontwerp of gegevensverzameling.

Gebundelde krachten ✨

Naast het goed kunnnen sparren en brainstormen over spelconcepten, kunnen we in combinatie met het Gamelab onderzoeken laten uitvoeren over bijvoorbeeld de effectiviteit van het spelconcept!
Universiteit

TU Delft

Bas en Olivier komen allebei van de Computer Science studie en zijn altijd betrokken gebleven bij de faculteit. Enkele jaren hebben zij de projecten begeleid en ontworpen waar ze honderden studenten games hebben leren ontwikkelen. Tegenwoordig levert Game Tailors als opdrachtgever enkele opdrachten aan studenten bij het Building Serious Games master vak. Wij treden hierbij op als begeleider en opdrachtgever. Meerdere studentengroepen hebben zo hun papers mogen publiceren, en zelfs een best paper award gewonnen.

Wat is de TU Delft?

De Technische Universiteit Delft, ook bekend als de TU Delft, is de grootste en oudste Nederlandse openbare technologische universiteit, gevestigd in Delft, Nederland. De TU Delft is in de top 200 van universiteiten ter wereld geplaatst door vijf grote ranglijsten.

Gebundelde krachten ✨

Game Tailors begeleidt studenten in het leren ontwikkelen van (serious) games. In sommige van deze projecten maken zij prototypes voor ons, en wij begeleiden ze om te groeien!
Serious games

The Barn

Net als wij stamt The Barn ook af van het Gamelab. We zitten samen met ze op kantoor als vrienden en collega’s, en niet zonder reden. We stimuleren elkaar, leren van elkaar en werken zo nu en dan samen. We zijn dankbaar voor ons partnerschap!

Wat is The Barn?

The Barn gaat verder dan het enkel simuleren van bestaande situaties, ze helpen mensen bij het beter inzicht krijgen in specifieke problemen door hen in staat te stellen de complexiteit te ervaren in virtuele omgevingen ontwikkeld met state of the art spel technologieën.

Gebundelde krachten ✨

Doordat wij op het zelfde kantoor zitten hebben wij een gedeelde cultuur. Waar de een ergens tegenaanloopt, vormt de ander een steun. Indien nodig, kunnen wij elkaar aanvullen met mankracht.
Serious games

Raccoon Serious Games

Wij zijn blij dat we elkaar hebben gevonden. Raccoon Serious Games inspireert ons door hun gedrevenheid en ondernemende krachten. Ze complementeren onze visies en competenties en dat blijkt een vruchtbare combinatie!

Wat is Raccoon Serious Games?

Bij Raccoon Serious Games zijn ze net als wij Expert in leerbelevingen op maat.  Ze ontwikkelen en faciliteren leerzame games die raken en verbinden. Waar wij meer ervaren zijn op digitale serious games, zijn zij dit op analoge serious games.

Gebundelde krachten ✨

Samen zorgen we voor een sterk team met zowel ontwikkelkracht als executiekracht. Onze gedeelde achtergrond aan de TU Delft en gemeenschappelijke thuisbasis in Delft bevorderen ons vermogen om snel te schakelen. Door analoog en digitaal bij elkaar te brengen, kunnen we prachtige hybride oplossingen realiseren.

Ik ben benieuwd!

Wil je weten wat een serious game voor jou kan betekenen? Of heb je al een concreet idee? Klein of groot: laat het niet op de plank liggen! Neem contact op met Game Tailors en samen met jou onderzoeken we de mogelijkheden.

Wat ik echt fijn vind aan Game Tailors is hoe bijna feilloos ze de eisen van hun klanten omzetten in een effectief spelontwerp

Dr. H.K. (Heide) LukoschAssociate Professor, TU Delft