8 van onze serious games in de praktijk
Door serious games te ontwikkelen vanuit ons kantoor in Delft brengen we heel wat teweeg voor uiteenlopende opdrachtgevers in Nederland. Zo hebben we een speciaal serious games design ontwikkeld waarmee kinderen beter leren lezen. Maar ook hebben we een design voor serious games gemaakt waarmee studenten beter leren schrijven.
En wat dacht je van onze games waarmee burgers leren reanimeren en waarmee verplegers de ernst van handhygiëne gaan inzien? Al deze serious games hebben we vanuit onze studio in Delft ontwikkeld voor een breed scala aan opdrachtgevers door heel Nederland. Ben je benieuwd naar deze cases? Lees dan verder.
Benieuwd? Klik hieronder om gemakkelijk een videobel afspraak in te plannen!


Serious gaming in de zorg
Dankzij serious games ontwikkelen kinderen in Nederland leesplezier en voorkomen ze leesachterstand
Kosmos Klikker is een serious games design, gemaakt in opdracht van het RID met als doel de klank-tekenkoppeling bij kinderen (en met name kinderen met dyslexie) te verbeteren. In het spel wordt gebruikgemaakt van verschillende gameplay-technieken en ‘juicy’ graphics om het zo interessant en leuk mogelijk te maken.
Het spel biedt de mogelijkheid om de voortgang online op te slaan, en op verschillende apparaten verder te spelen. Ook kunnen begeleiders op een website de statistieken en voortgang van de kinderen in de gaten houden.

Serious gaming voor goede doelen
Scholieren redden levens door te leren reanimeren
In Held leren scholieren spelenderwijs te reanimeren. Er worden verschillende situaties voorgeschoteld waarin de jongeren kunnen experimenteren, en zo ondervinden wat de juiste stappen zijn voor een succesvolle reanimatie.
Held heeft de eerste prijs gewonnen in de ‘European Serious Game Awards’ in de categorie ‘Academic’.

Serious game en simulatie
Bewustwording van innovaties in transport
Master Shipper is een single-player spel, waarbij logistieke planning centraal staat. In het spel is de speler beheerder van de logistieke afdeling van een transportbedrijf. De speler moet ervoor zorgen dat alle zendingen aankomen door vervoerders te contacteren en in te huren.
Het uiteindelijke doel van de game is de bewustwording van verschillende transportmogelijkheden van verladers, specifiek het nut van Synchro-modaal transport. Master Shipper is een van de serious games die is ontwikkeld in samenwerking met het Gamelab aan de TU Delft, voor het TKI Dinalog’s Synchro-Gaming project.

Serious gaming in de zorg
Meer kansen voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis
Naar schatting heeft zo’n 5% van de kinderen een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Hierdoor hebben zij moeite met communicatie, wat kan leiden tot gedragsproblemen en faalangst. Voor kinderen met TOS in de leeftijdscategorie van 7-10 jaar is weinig oefenmateriaal beschikbaar. In opdracht van het lectoraat logopedie aan de Hogeschool Utrecht heeft Game Tailors de serious game WaanZINnig ontwikkeld.
In de game werkt een kind samen met een alien om de aarde op te ruimen. In ruil hiervoor wil de alien informatie over wat hij ziet op aarde. Bij elk tafereel hoort een zin, waarbij elk woord in de zin moet worden gekoppeld aan een gekleurde machine. Het op deze manier visueel maken van de grammaticale zinstructuur helpt bij de behandeling van kinderen met TOS.

Serious gaming voor trainingen
Leren kitesurfen in een simulator
KiteSim biedt een realistische en leuke VR-ervaring, die gebruikt wordt om kitesurfers te trainen. Dit serious games design bevat geavanceerde simulatie van krachten op de vlieger, die worden gepresenteerd door het frame dat KiteSim gebruikt.

Serious gaming in de zorg
De wereld opent voor blinde kinderen
The Legend of Iris is ontwikkeld om blinde kinderen te leren navigeren op basis van geluid. Er wordt gebruikgemaakt van een Oculus Rift VR headset om de hoofdbewegingen van de kinderen te volgen, om zo in combinatie met geavanceerde binaural audiotechnieken en een koptelefoon een heel realistisch surround sound effect te reproduceren. In het spel navigeren de kinderen zich door een fantasie-omgeving, en moeten ze de verschillende geluiden om zich heen achtervolgen, vinden, of juist ontwijken.
Wie maak jij een internetheld?
Met DigiKwis ga je samen op weg naar meer zelfstandigheid. We maken het helpen bij én het leren van digitale vaardigheden leuker en effectiever. Zet jij vandaag de eerste stap?
Gamification voor inclusie

Serious game voor het onderwijs


Studenten leren kritisch denken en feedback ontvangen met een serious game
The Great Library is een Game-Based leerplatform. In de game kiezen studenten een avatar en een naam. Deze anonimiteit voorkomt vooroordelen van klasgenoten die elkaar al kennen. In de game staat het schrijven van peer reviews centraal. Hierbij beoordelen studenten de documenten van medestudenten op een aantal door de docent in te stellen criteria. Verder kunnen studenten de stof van het vak tot zich nemen en hier korte quizvragen over beantwoorden. Als ze die goed hebben, kunnen ze voorwerpen verdienen om hun avatar mee aan te kleden. Ook kunnen studenten met elkaar, met docenten, of met technische support chatten.
Docenten hebben een webportaal beschikbaar. Vanuit het portaal kunnen zij de inhoud van het vak aanpassen en de voortgang van alle studenten in een overzicht of in detail bekijken. Dit is een van de serious games die is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft. Deze game wordt daar bij verschillende vakken gebruikt als voorbereiding van het schrijven van een Master Thesis.
Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen
Ben je benieuwd wat serious games voor jouw onderneming in Nederland kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Hoewel wij vanuit Delft werken, ontwikkelen we serious games voor opdrachtgevers in heel Nederland, bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs en in vele andere branches. Onze medewerkers en eventueel aanvullende specialisten denken graag met je mee over een effectief serious games design voor jouw onderneming!