8 van onze serious games in de praktijk

Met onze serious games besparen scholen, zorginstellingen en bedrijven tijd en geld. Zo digitaliseren wij bijvoorbeeld vakken, lesmethoden of behandelingen voor hogere betrokkenheid, tevredenheid en bredere inzetbaarheid. Met een gebruiksvriendelijke portaal krijgen docenten, verzorgers en managers daarnaast meer inzicht in de voortgangen van hun gebruikers.

Benieuwd? Klik hieronder om gemakkelijk een videobel afspraak in te plannen!

Serious gaming in de zorg

Meer impact door digitaliseren van de behandelmethode tegen dyslexie

Kosmos Klikker is een serious game gemaakt in opdracht van het RID met als doel de klank-teken koppeling bij kinderen (en met name kinderen met dyslexie) te verbeteren. In het spel wordt gebruikt gemaakt van verschillende gameplay technieken en “juicy” graphics om het zo interessant en leuk mogelijk te maken. Adaptief maakt de game levels makkelijker of moeilijker, aan de hand van de prestaties van het kind!

Het spel biedt verder de de mogelijkheid om de voortgang online op te slaan om vervolgens op verschillende apparaten verder te kunnen spelen. Ook kunnen begeleiders op een portal de statistieken en voortgang van de kinderen in de gaten te houden en waar nodig bijsturen.

Serious gaming voor goede doelen

Meer tijd en gemak voor docenten bij het geven van een effectievere reanimatieles

In Held leren scholieren spelenderwijs te reanimeren. Er worden verschillende situaties voorgeschoteld waarin de jongeren kunnen experimenteren, en zo ondervinden wat de juiste stappen zijn voor een succesvolle reanimatie. Met deze game bespaart een school tijd en geld doordat slechts 2 uren nodig zijn om les te geven, tegenover 4 uren vroeger.

Held heeft de eerste prijs gewonnen in de “European Serious Game Awards” in de categorie “Academic”.

Serious game en simulatie

Ervaren van innovaties in transport voor schaalbare en effectieve bewustwording

Master Shipper is een single-player spel, waarbij logistieke planning centraal staat. In het spel is de speler beheerder van de logistieke afdeling van een transportbedrijf. De speler moet ervoor zorgen dat alle zending aankomen, door vervoerders te contacteren en in te huren.

Het uiteindelijke doel van de game is de bewustwording van verschillende transportmogelijkheden van verladers, specifiek het nut van Synchro-modaal transport. Master Shipper is ontwikkeld in samenwerking met het Gamelab aan de TU Delft, voor het TKI Dinalog’s Synchro-Gaming project.

Serious gaming in de zorg

Meer effectiviteit van behandelmethode door aantrekkelijke game

Naar schatting hebben zo’n 5% van de kinderen een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Hierdoor hebben zij moeite met communicatie, wat kan leiden tot gedragsproblemen en faalangst. Voor kinderen met TOS in de leeftijdscategorie van 7-10 jaar, is weinig oefenmateriaal beschikbaar. In opdracht van het lectoraat logopedie aan de Hogeschool Utrecht heeft Game Tailors de serious game WaanZINnig ontwikkeld.

In de game werkt een kind samen met een alien om de aarde op te ruimen. In ruil hiervoor wil de alien informatie over wat hij ziet op aarde. Bij elk tafereel hoort een zin, waarbij elk woord in de zin moet worden gekoppeld aan een gekleurde machine. Het op deze manier visueel maken van de grammaticale zinstructuur helpt bij de behandeling van kinderen met TOS.

Serious gaming voor trainingen

Leren kite surfen in een simulator is veiliger en weerbestendig

KiteSim biedt een realistische en leuke VR ervaring, die gebruikt wordt om kitesurfers te trainen. De game bevat geavanceerde simulatie van krachten op de vlieger, welke door het frame dat KiteSim gebruikt worden gepresenteerd.

Serious gaming in de zorg

Blinde kinderen worden zelfstandiger door beter te leren navigeren op geluid

The Legend of Iris is ontwikkeld om blinde kinderen te leren navigeren op basis van geluid. Er wordt gebruik gemaakt van een Oculus Rift VR headset om de hoofdbewegingen van de kinderen te volgen, om zo in combinatie met geavanceerde binaural audiotechnieken en een koptelefoon een heel realistisch surround sound effect te reproduceren. In het spel navigeren de kinderen zich door een fantasie omgeving, en moeten de verschillende geluiden om zich heen achtervolgen, vinden, of juist ontwijken.

Meer zelfstandigheid, kansen en geluk voor digitaal minder vaardige Nederlanders

Met DigiKwis ga je samen op weg naar meer zelfstandigheid. We maken het helpen bij én het leren van digitale vaardigheden leuker en effectiever. Zet jij vandaag de eerste stap?

Gamification voor inclusie

Serious game voor het onderwijs

Hogere betrokkenheid studenten en meer tijd en inzicht voor docenten door gamification van een lesmethode

The Great Library is een Game-Based leer platform. In de game kiezen studenten een avatar en een naam. Deze anonimiteit voorkomt vooroordelen van klasgenoten die elkaar al kennen. In de game staat het schrijven van peer reviews centraal. Hierbij beoordelen studenten de documenten van mede-studenten op een aantal door de docent in te stellen criteria. Verder kunnen studenten de stof van het vak tot zich nemen, en hier korte quiz-vragen over beantwoorden. Als ze die goed hebben kunnen ze voorwerpen verdienen om hun avatar mee aan te kleden. Ook kunnen studenten met elkaar, met docenten, of met technische support chatten.

Docenten hebben een webportaal beschikbaar. Vanuit die portaal kunnen zij de inhoud van het vak aan passen, en de voortgang van alle studenten in een overzicht, of in meer detail bekijken. De game is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft, en wordt daar bij verschillende vakken gebruikt als voorbereiding van het schrijven van een Master Thesis.

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen

Bellen, mailen of appen kan ook.