Deze serious game is wetenschappelijk bewezen!

Ooit afgevraagd hoe je kinderen écht enthousiast kunt maken over het leren lezen, terwijl je docenten ontlast? Wij hebben het antwoord én wetenschappelijk bewijs!

Bij Game Tailors geloven we in spelenderwijs leren. Ons laatste project KlankKr8 (opdrachtgever: RiD) is daar het perfecte voorbeeld van! Deze serious game, speciaal ontworpen voor kleuters, helpt hen op een leuke en effectieve manier letter-klank koppelingen te leren.

Maar meten is weten en nu is er een paper uitgebracht (A randomised proof‐of‐concept trial on the effectiveness of a game‐based training of phoneme‐grapheme correspondences in pre‐readers), die aantoont dat KlankKr8 écht werkt.

De game is dus niet alleen erg leuk om te spelen, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en effectief! 🤩

Het mooie is dat KlankKr8 op grote schaal inzetbaar is en adaptief werkt. Hierdoor kunnen docenten hun tijd effectiever besteden. Dit is een zeer welkome oplossing met het huidige lerarentekort en de hoge werkdruk! 🍏⏰

Dus, ben je benieuwd hoe we jouw lesprogramma ook kunnen omtoveren tot een motiverende en effectieve game? Een game die ondersteund wordt door wetenschappelijk bewijs en afgestemd is op de behoeften van docenten?

Stuur ons een berichtje, volg ons op LinkedIn of check andere inspirerende cases van onze serious games.

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.