Game Tailors 2024 wrapped

NOS Jaaroverzicht, de Top-2000 en Spotify Wrapped. Het is weer december. Dé maand waarin we de tijd nemen om stil te staan bij het afgelopen jaar. 

Game Tailors heeft in 2024 met bijzondere mensen samengewerkt. Stuk voor stuk hadden ze een doel om iets te veranderen, verbeteren of op te lossen.

Bij Game Tailors kijken we met veel plezier terug op alles wat we samen hebben bereikt in 2024. Om je te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden delen we graag een overzicht van enkele projecten van 2024:

LeerPlus logo

LeerPlus

Een paar jaar terug zochten we naar manieren om sneller, kwalitatief betere educatieve games te ontwikkelen en naar een manier om tijdens de ontwikkeling de samenwerking met vakspecialisten makkelijker te maken. 

Dit is gelukt met ons platform: LeerPlus. De meest geoptimaliseerde manier om leuke, effectieve educatieve games te ontwikkelen. 

En in 2024 is LeerPlus flink uitgebreid!

We hebben nieuwe mechanieken, animaties en multiplayer toegevoegd. Ook zijn er tal van kleine verbeteringen gedaan aan de UX en de laadsnelheid. 

Dit alles zorgt ervoor dat we sneller, hogere kwaliteit games kunnen ontwikkelen samen met onze klanten. 

InPraktijk Hogeschool Utrecht serious game

InPraktijk

Hogeschool Utrecht – Lectoraat Human Experience & Media Design

Elk jaar moeten studenten dezelfde medische basiskennis leren. Steeds hetzelfde leren is SAAI!

Bij het spel InPraktijk krijgen de studenten een eigen praktijk als fysiotherapeut. Ze oefenen de leerstof door cliënten te helpen met hun problemen. 

Via dit spel, dat speelbaar is op de mobiele telefoon, oefenen studenten op een laagdrempelige manier de noodzakelijke medische basiskennis. 

KLOMP! Kids

KLOMP! Animation and Production B.V.

In de meeste apps voor kinderen is te weinig ruimte voor échte ontdekking.

KLOMP creëerde daarom samen met ons deze educatieve app. Hierin kunnen kinderen (4-10 jaar) zelf op zoek naar antwoorden. Met kleine spelletjes, verhalen en unieke frame-by-frame animaties prikkelt de app hun fantasie.

Kinderen ontdekken spelenderwijs, versterken hun nieuwsgierigheid en leren dingen die ze vaak niet op school leren.

 

Report App

blank

Ongewenst gedrag op de werkvloer is vaak onzichtbaar en lastig bespreekbaar, met grote gevolgen voor medewerkers en organisaties.

De Report App biedt een veilige manier om zorgen te delen en grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken. Organisaties krijgen inzicht en kunnen vroeg ingrijpen.

De app creëert een cultuur van vertrouwen en voorkomt onveilige situaties, waardoor medewerkers zich gehoord voelen en de werkvloer veiliger wordt.

Vit for Life
De Haagse Hogeschool en het Louis Bolk Instituut
blank

Jongeren bewegen te weinig en eten onvoldoende gezond, wat hun gezondheid op lange termijn negatief beïnvloedt.

Vit for Life is een serious game die jongeren via interactieve en speelse manieren stimuleert om gezonder te eten en meer te bewegen.

De game sluit aan bij de leefwereld van jongeren en kan breed ingezet worden op scholen, met als doel bij te dragen aan een gezonde generatie.

 

Semsom Rekenrace

Uitgeverij Zwijsen

Rekenen wordt door veel kinderen als saai ervaren, wat oefenen en automatiseren lastig maakt.

Met Semsom Rekenrace leren kinderen spelenderwijs rekenen. Ze racen tegen klasgenoten door sommen op te lossen.  Door de slimme adaptieve technologie kan elk kind in deze multiplayer toch op zijn eigen niveau spelen.

Doordat kinderen plezier beleven tijdens het rekenen, oefenen ze beter en langer. Het automatiseren versnelt en zo verhogen we de rekenvaardigheid. 

DigiHandig

New Future Lab en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
blank

Veel mensen hebben moeite met het gebruik van hun smartphone en het navigeren in apps, waardoor ze het gevoel hebben niet meer mee te doen in de samenleving.

DigiHandig biedt een veilige oefenomgeving waarin gebruikers stap voor stap apps leren gebruiken en hun smartphone beter leren beheersen.

Het bevordert digitale inclusie, waardoor gebruikers zelfverzekerd hun smartphone kunnen gebruiken en beter kunnen deelnemen aan de digitale samenleving.

 

Bouke Bouwt

Opdrachtgever: Hogeschool Utrecht Lectoraat Logopedie – Communicatie door Participatie, project ZINnig, subsidieorgaan RAAK

Afgelopen jaar heeft de Hogeschool Utrecht een prachtige mini-documentaire gemaakt onder de naam Bouke Bouwt HU Story

Ook dit jaar hebben we stappen gezet met de ontwikkeling van Bouke Bouwt. 

We zijn begonnen met het integreren van de analysetool Spontaal.nl in Bouke Bouwt. Hierover komend jaar meer!

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben moeite met grammaticale correctheid en zinsbouw. Voor hen is oefenen vaak saai en beperkt. 

De game Bouke Bouwt biedt een aantrekkelijke en speelse manier om grammaticale vaardigheden te oefenen. Ouders en logopedisten zijn enthousiast, en kinderen vinden het leuk om thuis te oefenen.

Door Bouke Bouwt te integreren in de behandeling, hebben kinderen met TOS toegang tot een waardevolle aanvulling op hun taaltherapie. De game helpt niet alleen, maar maakt oefenen ook plezierig. 

Op naar 2025

Ook in 2025 maken we met onze klanten van leren een avontuur. Van digitale escape rooms over elektromagnetisme tot games die kwantumtheorie toegankelijk maken voor kinderen. De kracht van spelenderwijs leren optimaal benutten, dàt is onze missie. 

Wij kunnen niet wachten om in 2025 weer aan de slag te gaan!

Ps. Wil je eens sparren over een game of app op maat? Neem contact met ons op via  [email protected]

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.