Educatieve games met LeerPlus

Het is onze missie om het onderwijs te verbeteren door spelenderwijs leren de norm te maken. Wij creëren daarom educatieve games die inspelen op de intrinsieke motivatie van de doelgroep en zo leren echt leuk maken. 

In onze games zijn spelers op een leuke manier met de leerstof bezig. Daardoor beklijft het beter en zorgt het voor een duurzaam leereffect. 

Maar het ontwikkelen van educatieve spellen is kostbaar en tijdrovend. Soms kost zo’n serious game maanden, soms wel jaren om te maken.  

Ook bij Game Tailors begonnen we steeds opnieuw. Elk spel werd bijna van scratch op maat gemaakt. Dit is de standaard in de industrie. 

Omdat bij veel projecten dezelfde onderdelen en spelmechanismen terugkwamen, dachten we: “kan dit niet efficiënter?” Daarom startten we zo’n twee jaar geleden met het bouwen van LeerPlus

LeerPlus

LeerPlus is een flexibel en modulair platform waar we onze educatieve games mee kunnen ontwikkelen. Het inzetten van LeerPlus verkort de ontwikkeltijd van een nieuwe game al snel met zo’n 70%. 

LeerPlus games vertellen een verhaal en integreren het case-based learning principe. Ze geven via die verhaalvorm de leerstof de juiste context. Spelers stappen in een rol en lossen problemen op uit de praktijk. LeerPlus benut zo ook de problem-based learning methode.

Met dit platform produceren we games volledig op maat voor onze klanten. Elke feature die wij toevoegen aan het platform biedt meer mogelijkheden voor alle klanten die gebruikmaken van LeerPlus. 

Het biedt op dit moment al de volgende onderdelen:

Docentenportaal

Leraren kunnen de voortgang van de spelers eenvoudig volgen. Je kunt snel zien waar spelers vastlopen, of waar de gehele klas extra ondersteuning kan gebruiken. Ook kun je via het portaal accounts aanmaken en leermodules aan- en uitzetten.

Content Aanleversysteem (CAS)

Bij educatieve games is veel content (leerstof). Via CAS kan dit live in de game gezet worden. Een soort WordPress voor een game. We kunnen op die manier nauw samenwerken met docenten en vakspecialisten om live het spel bij te werken, zonder dat daar ontwikkelaars voor nodig zijn.

De game

LeerPlus biedt standaard al heel veel spelmechanismen: een kaart met missies, conversatiesysteem, escaperooms, een inventaris om objecten te verzamelen, video, een quiz en klik-sleep opdrachten. Ook is er een kennisboom, kennisbank en een koppeling en overzicht met de leerdoelen. 

LeerPlus is geschikt voor allerlei apparaten, van (portrait) mobiel, tot (landscape) pc of in de browser. 

De toekomst

LeerPlus breidt zich in raptempo uit. Op korte termijn gaan we de mogelijkheid voor multiplayer, single sign on en push notificaties toevoegen. 

Later zal AI een grote rol gaan spelen bij het ontwikkelen van content in onze games. Waar we nu samen met vakspecialisten de content zelf invullen, gaat AI ons helpen met het automatisch aanvullen van opdrachten. En de rol van AI zal alleen maar groter worden. Tot aan een toekomst waarin we on-the-spot educatieve games kunnen genereren. 

Gebruik maken van LeerPlus?

Door de effectiviteit en flexibiliteit van LeerPlus maken we het spelenderwijs leren toegankelijk voor iedereen. Dit brengt ons dichter bij onze missie om van spelenderwijs leren de norm te maken. 

Ben je programmamaker, uitgever, schoolbestuurder of lesmateriaal-ontwikkelaar? En wil je ook een educatieve game met LeerPlus laten ontwikkelen? Neem contact met ons op!

ps. we zijn met docenten van de gaming minor in gesprek of LeerPlus kan dienen als tool voor Game Design studenten. Interesse? Neem contact op!

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.