Onze educatieve games op de IPON

Eind februari 2024 stonden we op de IPON. De onderwijsbeurs voor ICT en innovatie 🎓💻. Op onze stand in de gamingstraat, lieten we zien hoe wij het onderwijs verbeteren met onze educatieve games. 

De afgelopen jaren hebben we namelijk veel educatieve games gemaakt voor verschillende doelgroepen. En de IPON was de ideale gelegenheid om een selectie te showcasen:

  • 📚 KlankKr8 – Een game waarmee kinderen vloeiend leren lezen. Ontwikkeld voor kinderen met dyslexie en wordt nu breder ingezet in het leesonderwijs. Bekroond met een Dutch Game Award.🏆

  • 🛸 Bouke BouwtOntwikkeld voor en door logopedisten om kinderen tussen de 8-12 jaar te helpen met TOS (Taalontwikkelingsstoornis).

  • 🕹️ Make and Xperience – VMBO-ers kennis laten maken met nieuwe technologieën. Deze LeerPlus game is nu beschikbaar voor het VMBO.

  • Electromagnetism – Studenten op de TU/e gaan aan de slag met  complexe materie in deze meeslepende LeerPlus-game. De game is momenteel nog in ontwikkeling.

  • 🖥️ Clickventure – Werkend Nederland leert met deze game een phishingmail herkennen. Deze game maakt medewerkers weerbaar tegen scams en is van Awareways.

  • 🦊 DigiHandig (van New Future Lab)– Deze app is een trainingsplatform om mensen die niet digivaardig zijn op een speelse manier kennis te laten maken met o.a. Whatsapp, beeldbellen en mobiel bankieren. Zo vinden ze weer aansluiting in de digitale samenleving.

ps. Heb je een vraag over deze games, bijvoorbeeld omdat je een game wilt inzetten? Neem contact met ons op!

We kregen van bezoekers enthousiaste reacties. Op onze games, maar ook op onze visie op het spelenderwijs leren.

We vertelden dat we bij Game Tailors niet zomaar wat punten en badges toevoegen aan onze games. We onderzoeken eerst wat de intrinsieke motivatie van de doelgroep is. Want als we die weten te benutten, zorgt dat voor het sterkste leereffect. 

Daarnaast lieten we ook zien hoe we met ons nieuwe platform LeerPlus, veel sneller en flexibel educatieve games kunnen ontwikkelen. Op LeerPlus.nl kun je hierover meer informatie vinden.

Geïnspireerd en gevoed door alle de positieve reacties op de IPON, zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst. 🚀

We zijn vastbesloten om het onderwijs te blijven vernieuwen met games die niet alleen leuk, maar ook echt effectief zijn.

Samen maken we leren onvergetelijk!

 
Beursstand Game Tailors IPON 2024
Beursstand Game Tailors IPON 2024
Olivier Hokke, Bowie Derwort en Joeri de Man op de IPON beurs 2024
Olivier Hokke, Bowie Derwort en Joeri de Man op de IPON 2024
Roundtable gesprek op IPON over serious games
Roundtable gesprek op IPON over serious games

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.