Games maken het verschil!

Bij de start van 2024 kijken we nog eens terug op een fantastisch 2023! Dank aan iedereen die meewerkte aan onze mooie projecten. Samen maken we de wereld beter door games. 🌍✨

We zijn trots op onze gezamenlijke impact en klaar voor een veelbelovend 2024. 

Onze games en apps veranderen echt levens! We delen daarom graag een paar van onze succesvolle projecten van vorig jaar met jullie.

Ontdek via deze inspirerende voorbeelden de kracht van serious games!

📚 Vloeiend leren lezen met KlankKr8

In opdracht van RiD hebben we een nieuwe versie van Klankkr8 ontwikkeld. De game voor kinderen om vloeiend te leren lezen! In 2023 bekroond met de prestigieuze DGA Award! 🏆

Tijdens Game Tailors jaarbijeenkomst vertelde Madelief van 6 jaar in een video wat KlankKr8 voor haar betekend heeft. Dat maakte veel indruk op ons!

🛡️ Veilige werkomgeving met Report App

Een veilige werkomgeving is enorm belangrijk. We zijn daarom trots op de samenwerking met Report App. Vorig jaar begonnen en dit jaar gaan we vol gas om de Report App door te ontwikkelen! We voelen ons bevoorrecht dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een veilige werkomgeving. Lees hier meer over Report App.

👴 Digitaal vaardig met DigiHandig

Heel veel ouderen hebben het gevoel dat ze afhaken door de digitalisering. Met DigiHandig kunnen ze weer meedoen. In eenvoudige stapjes leren ze bijvoorbeeld om te videobellen met hun kleinkinderen of om hun bankzaken digitaal te regelen. Dit project is in samenwerking met New Future Lab en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook hier hebben we met DigiHandig echt positieve impact! Lees de verhalen maar eens van de gebruikers van DigiHandig!

🤖 Betere toekomst voor vmbo-ers met ‘Make and Xperience’

In samenwerking met RDM Next en IT Campus hebben we met de subsidie Kansen voor West de game ‘Make and Xperience’ ontwikkeld.

Vmbo-leerlingen leren in deze game over onderwerpen als: AI, Internet-of-Things, robotica, VR/AR en 3D printen. Dit stimuleert hun interesse in die technieken. De game helpt ze bij het maken van keuzes voor hun eigen leven en carrière. Lees meer over Make and Xperience.

📝 Jongeren helpen hun gevoel te uiten met Huis van Gedichten

Creativiteit, expressie en zelfvertrouwen stimuleren bij kinderen en jongeren, dat is wat we willen bereiken. Huis van Gedichten geeft daarvoor gastlessen aan jongeren. De app ondersteunt ze daarbij op een simpele maar effectieve manier. Lees meer over Huis van Gedichten.

❤️ Verbeterde hartrevalidatie met CapriXpress

Samen met Jasper Faber van de TU Delft, Erasmus MC (afdeling revalidatie) en Capri Hartrevalidatie hebben we de app CapriXpress gemaakt. We helpen hiermee het herstel van hartpatiënten! Daarom is dit ook een perfect voorbeeld van positieve impact! Lees meer over CapriXpress.

🛒 Tentoonstelling: bewustwording bij consumenten

In samenwerking met Perspekt Studio’s hebben we gewerkt aan een tentoonstelling EnergieRijk in het Veenpark, die bezoekers bewust maakt van hun invloed als consument. Door interactieve keuzes bij het vullen van hun winkelmandje, ervaren ze de impact van hun aankoopbeslissingen. Lees meer over deze tentoonstelling.

🎲 Kinderen leren spelenderwijs Fins met Sanajuna

Voor Jyväskylän Yliopisto hebben we een spel voor de Finse taal gemaakt. Die zit namelijk vol met hele lange woorden! Dat maakt het voor kinderen soms lastig om de taal te leren. Deze game helpt ze om daarmee om te gaan. Meer info over de game Sanajuna.

🧠 Psycho-educatie met GroeiKr8

Ook voor het RiD hebben hebben we GroeiKr8 gemaakt. Deze game helpt kinderen en ouders goed begrijpen wat dyslexie is en hoe je om kunt gaan met belemmeringen. Speelbaar op iOS of Android.

🔒 Digitale veiligheid en privacy beschermen met games

In samenwerking met Awareways hebben we verschillende trainingsgames ontwikkeld zoals Clickventure en Risky Business. Door deze games te spelen zet je hackers en cybercriminelen buitenspel! Medewerkers leren veilig te werken met informatie en om te gaan met (voice)phishing en sms-phishing.

We hopen je geïnspireerd te hebben met de manier waarop games ingezet kunnen worden om doelen te bereiken en om een positieve impact te hebben!

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.