HU Story van Bouke Bouwt

We zijn super trots! Onlangs is er een HU Story verschenen over Bouke Bouwt, een project dat ons nauw aan het hart ligt. Een HU Story is een videoreportage gemaakt door de Hogeschool Utrecht.

🎥 Bekijk hier de HU Story 

Onze game Bouke Bouwt biedt motiverende taaltherapie voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), een uitdaging waar ongeveer 1 à 2 kinderen per basisschoolklas mee kampen. Logopedisten gebruiken deze serious game momenteel al dagelijks in hun praktijk. 

Op de website van de Hogeschool Utrecht staat als toelichting over de HU Stories: “Ervaar hoe wij samen met studenten, onderzoekers en organisaties werken aan innovaties die het verschil maken in onze samenleving.” De professionaliteit en kwaliteit van de HU Stories is hoog. En al zeggen we het zelf, het spel Bouke Bouwt, verdient dit ook!

Bouke Bouwt is ontworpen samen met onderzoeker Rob Zwitserlood en is een combinatie van wetenschap en spel. Bouke Bouwt maakt gebruik van een soort LEGO-blokjes en gamification om kinderen te helpen de structuur van taal te begrijpen en correcte zinnen te vormen. Het spel kan gebruikt worden als voorbereiding op de MetaTaal methode.

Onze missie is om van spelenderwijs leren de norm te maken 🚀. En door games als Bouke Bouwt te ontwikkelen, zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om spelenderwijs te leren.

We willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor het maken van dit prachtige document! Het HU-lectoraat Logopedie, Communication and Multimedia Design en Logopediepraktijk Sprekend Spijkernisse. De ontwikkeling van Bouke Bouwt is mogelijk gemaakt door Project ZINnig, subsidieorgaan RAAK.

Tot slot willen we nogmaals Rob Zwitserlood erg bedanken voor de mooie samenwerking. Zijn passie, toewijding en expertise 🧠 hebben ons geholpen om een game te ontwikkelen die niet alleen leuk is maar ook een echte impact heeft.  

Ben je een logopedist en heb je interesse in het inzetten van Bouke Bouwt? 🌟 Ga naar de website van Bouke Bouwt. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Hieronder is een deel van de video te bekijken, ga voor het volledige verslag naar de website van de Hogeschool Utrecht.

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.