Workshop Gamification op de HHS

Onlangs gaven we een workshop over gamification aan studenten van de opleiding Communicatie en Media Design aan de Haagse Hogeschool. Dit deden we samen met Jeroen Derwort, de manager van het GameLab. ๐ŸŽฎ

Gamification is niet zomaar een buzzwoord; het is een manier om mensen te activeren en betrokken te maken. Tijdens de workshop doken we diep in de wereld van intrinsieke en extrinsieke motivatie. We bespraken hoe je deze kunt inzetten om gebruikers te betrekken en wat de valkuilen zijn als je te veel op extrinsieke motivatie leunt.

We lieten ook wat van ons eigen werk zien. Zo hebben we KlankKr8 en Bouke Bouwt als voorbeelden gebruikt. Maar we zijn vooral trots op de Kennisboom in ons educatieve platform “LeerPlus”. ๐ŸŒณ Dit is een goed voorbeeld van hoe gamification kan helpen bij het leren en ontwikkelen van vaardigheden.

Gaby Eenschoten (MSc.) heeft voor alle deelnemende studenten een Certificaat van Deelname gemaakt. Dat vonden we echt tof. ๐Ÿ‘

blank

Kortom, de workshop was een succes en we kijken uit naar een vervolg!

Wil je meer weten over gamification, serious games of applied games voor educatie of bewustwording? Neem contact met ons op!

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

ย Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.