Creativiteit, expressie en zelfvertrouwen stimuleren

Creativiteit, expressie en zelfvertrouwen stimuleren bij kinderen en jongeren? Game Tailors heeft in opdracht van het Huis van Gedichten een bijzonder project afgerond! 👍

Via Huis van Gedichten geven woordkunstenaars, dichters en spoken word artiesten gastlessen aan kinderen en jongeren in Den Haag. Ter ondersteuning van deze gastlessen hebben we samen https://gedicht.online ontwikkeld. đŸ’»

Het is een eenvoudige maar effectieve app die leerlingen begeleidt en stimuleert om op een speelse manier over een onderwerp na te denken. Stap voor stap bouw je teksten op, om een gedicht of creatieve tekst te schrijven.

Misschien is spelen met taal niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om het stimuleren van creativiteit, expressie en zelfvertrouwen. Maar de stichting Huis van Gedichten zegt hier het volgende over:

“Door kinderen en jongeren in vrijheid met taal te laten spelen ontdekken zij nieuwe kwaliteiten van zichzelf. Hun fantasie wordt geprikkeld en ze worden zich bewust van dingen waar ze normaal aan voorbij lopen. Dit sterkt hun zelfvertrouwen, helpt ze een stem te geven aan wie ze zijn en wat hen bezighoudt.”

We bedanken Malou Osendarp en Sibrenne Wagenaar en Anne BĂŒdgen, Joshua Snijders, Rellie Telg, Joost van Kersbergen, Tyler Koudijzer, Cleo Vermuyen, Charlotte Ellis, Ivan Words, DaniĂ«lle Zawadi, Houda Bibouda voor de fijne samenwerking, we hebben dit als heel prettig ervaren! En we zijn trots dat we na games als KlankKr8 en Bouke Bouwt een Waanzinnige Wereld nog een mooi educatief project hebben afgerond voor kinderen en jongeren dat bijdraagt aan taalontwikkeling! ❀

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en CultuurSchakel.

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.