Nominatie KlankKr8: Best Applied Game!

YES! KlankKr8 is genomineerd voor een Dutch Game Award in de categorie ‘Best Applied Game’. Hier zijn we echt super trots op!

Deze serious game hebben we ontwikkeld in opdracht van het RID. KlankKr8 is dé game voor kleuters die zich voorbereiden op het lezen, beginnende lezers, nieuwkomers én kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het lezen.

Het is adaptief, kinderen willen blijven spelen en voor de game is gebruik gemaakt van tien jaar onderzoek! Deze nominatie betekent veel voor ons.

Eerder al berichtte we dat de effectiviteit van de serious game KlankKr8 wetenschappelijk is onderzocht.

Het bevestigt waarom we elke dag doen wat we doen: de wereld mooier maken met games.

De awards worden uitgereikt op 4 oktober. Duimen jullie met ons mee? 

In KlankKr8 nemen kinderen een ruimtelijke reis door een universum vol letters en klanken, navigerend door een doolhof van sterrenbeelden met uiteenlopende uitdagingen.

Het spel is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook adaptief ontworpen. Dit betekent dat het automatisch de prestaties van het kind volgt en de moeilijkheidsgraad aanpast om eventuele struikelblokken te overwinnen. Zo blijft het kind gemotiveerd om verder te spelen en te leren.”

De kracht van KlankKr8 schuilt niet alleen in de boeiende gameplay. Het maakt ook gebruik van geavanceerde technieken om klankkenmerken visueel weer te geven, wat het leereffect versterkt.

Deze wetenschappelijk onderbouwde aanpak, voortkomend uit een decennium aan onderzoek, maakt het spel niet alleen effectief maar ook toegankelijk.

Het is namelijk eenvoudig te spelen op de meeste smartphones en tablets, wat het leren lezen voor een brede doelgroep toegankelijker maakt.

Meer informatie over het inzetten van KlankKr8 in het onderwijs vind je op de website van het RID.

Ken jij iemand die iets aan dit artikel heeft?

 Deel het via:

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je ons leren kennen?

Bellen, mailen of appen kan ook.