Serious games in de zorg

Goed doordachte serious games kunnen veel teweegbrengen in de zorg. Of het nu gaat om het bijbrengen van kennis aan zorgverleners of het ondersteunen van kinderen met een beperking: serious gaming kan écht het verschil maken in de zorg.

Bij Game Tailors in Delft zien we in wat het belang is van een effectieve game voor organisaties in zorg en welzijn. Daarom zetten we onze creativiteit en vindingrijkheid graag voor je in. In combinatie met een goede wetenschappelijke basis zijn we in staat unieke concepten te bedenken. Bij het ontwikkelen van de game staat een goede gebruikerservaring voorop. Door onze ervaring in het maken van games voor de zorgsector, zijn we goed in staat jouw doelgroep effectief te laten leren, ontdekken en gedragsverandering te realiseren.

mensen - Gametailors
Benieuwd wat we voor jouw kunnen betekenen?

Plan dan nu een afspraak in
mensen in loods - gametailors
Vr game - Gametailors

Enkele van onze succesvolle serious games in de zorg

Wij hebben inmiddels al veel ervaring opgedaan op het gebied van serious gaming in de zorg. We zijn trots op elke game die we voor organisaties in de zorg en welzijn hebben ontwikkeld, en vertellen je hier dan ook graag meer over. Enkele van onze succesvolle serious games in de zorg zijn:

  • Kosmos Klikker: Met deze interessante en leuke game verbeteren kinderen – en met name kinderen met dyslexie – de klank-tekenkoppeling. De kinderen ontwikkelen op deze manier leesplezier en voorkomen door de unieke en innovatieve klank-tekenkoppeling zelfs een leerachterstand! In het spel wordt gebruikgemaakt van verschillende gameplay-technieken en ‘juicy’ graphics om het zo leuk mogelijk te maken. Deze game is ontwikkeld in opdracht van het RID.

  • WaanZINnig: In deze game werken kinderen met een taalontwikkelingsachterstand (TOS) samen met een alien om de aarde op te ruimen. Met behulp van verschillende spellen wordt de grammaticale zinsstructuur visueel weergegeven, wat helpt bij de behandeling van kinderen met TOS. Omdat er voor deze kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar weinig oefenmateriaal beschikbaar is, hebben we deze game ontwikkeld in opdracht van het lectoraat logopedie aan de Hogeschool Utrecht.

  • The Legend of Iris: Deze game opent de wereld voor blinde kinderen. Het leert blinde kinderen namelijk te navigeren op basis van geluid. De kinderen dragen een Oculus Rift VR headset en begeven zich in een fantasie-omgeving waarin ze verschillende geluiden om zich heen moeten achtervolgen, vinden of juist ontwijken.
Naast deze drie serious games voor de zorg hebben we natuurlijk ook ervaring met het ontwikkelen van games voor andere branches. Denk bijvoorbeeld aan serious games voor studenten.

Vraag naar de mogelijkheden voor serious gaming in de zorg

Ben je benieuwd wat een game voor jouw organisatie in de zorg en welzijn kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag hoe we te werk gaan als we een opdracht binnen krijgen voor serious gaming in de zorg.

Door samen te werken met de juiste partijen kunnen we ongetwijfeld iets unieks ontwikkelen. Je bereikt ons via [email protected] of via 06 4809 7693.